Ο «Βιασμός» των Ελλήνων

Εφημερίδα "Το Χωνί", 11 Ιανουαρίου 2015

Είναι ανάγκη σε αυτές τις εκλογές ο ελληνικός λαός να ψηφίσει... έξυπνα

toxoni11012015

Η έκταση του βιασμού της ψυχολογίας και του πνεύματος των Ελλήνων που παρακολουθούν αλαφιασμένοι τις πολιτικές εξελίξεις και συζητήσεις, ίσως δεν έχει προηγούμενο. Έχουν επιστρατευτεί από «δεινόσαυρους» της πολιτικής, μέχρι νεόκοπους φαντασμένους που είδαν φως και μπήκαν, αυτοπροσδιοριζόμενους «πολιτικούς».

Ύφος χιλίων καρδιναλίων και κενές υποσχέσεις βασισμένες στις πελατειακές σχέσεις που υπήρχαν πάντα, προσφέροντας το τίποτα στην αλλαγή νοοτροπίας που τόσο έχει ανάγκη αυτή η χώρα, υπερασπιζόμενοι πολιτικές που δεν έχουν κατανοήσει είτε γιατί είναι μειωμένης ευθύνης, είτε γιατί δεν τους ενδιαφέρει προκειμένου να ικανοποιήσουν τις τσέπες τους ή τη μωροφιλοδοξία τους. Μέσα σε μια κατά το πλείστον σαθρή, ευτελή πολιτική τάξη, κάποιοι αγωνίζονται να εκφράσουν μια φωνή λογικής, αφύπνισης και σοβαρότητας η οποία χαλάει τα αλληλοεξαρτώμενα συμφέροντα των τριών εξουσιών (εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική) που έχουν διαλύσει την βαθύτερη ουσία της Δημοκρατίας. Ο Αντώνης Σαμαράς αν μπορούσε θα έβγαζε Πρόεδρο της Δημοκρατίας με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, προκειμένου να κρατηθεί λίγο ακόμα στην εξουσία.

Η μετάβαση από το δίπολο της μεταπολίτευσης φαίνεται να είναι δύσκολη, αφού το «παλιό αρνείται να πεθάνει» και οτιδήποτε νέο συνθλίβεται κάτω από ένα πανίσχυρο σύστημα. Ο Αντώνης Σαμαράς λαμβάνοντας την ηγεσία της ΝΔ κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ με την ομάδα που δημιούργησε γύρω του, να διαλύσει τη δεξιά δημοκρατική παράταξη απογοητεύοντας τους ιδεολόγους της πολιτικής και επιβάλλοντας επιφανειακούς, χρηματολάγνους φωνακλάδες, χωρίς όραμα και αγάπη για την Πατρίδα ή σεβασμό στους ανθρώπους που τους εμπιστεύθηκαν και τους πληρώνουν αδρά. Πήρε τη ψήφο του ελληνικού λαού με 18 σημεία και Ζάππεια από τα οποία όχι μόνο δεν εφήρμοσε έστω ένα, αλλά κατάφερε να κάνει τα ακριβώς αντίθετα. Σήμερα ξαναϋπόσχεται τα ίδια 18 σημεία. Πέταξε στο κάλαθο των αχρήστων τη «μια και μόνη εξεταστική για τα μνημόνια» ώστε να τιμωρηθούν όσοι έπαιξαν την Ελλάδα στα ζάρια και εξάγνισε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Μια ηγεσία που από το 2009 έκανε κάθε πατριώτη αυτού του χώρου να ντρέπεται για την εξέλιξη του κόμματος που τόσα χρόνια στήριζε. Μας συστήνεται εξ αρχής… το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, τον ερχόμενο «σωτήρα» Παπανδρέου που ποιος ξέρει τι είδους διαταραχή τον οδήγησε να ξεχάσει ότι αυτός έβαλε τη χώρα στο ΔΝΤ και στο Ποτάμι του Θεοδωράκη με τα ερείσματα στο ΠΑΣΟΚ του Σημίτη και θέσεις στο δρόμο που χάραξε η σημερινή Συγκυβέρνηση, παρασύροντας ίσως ακόμα και αξιόλογους ανθρώπους που αναζητούν όπως όπως το νέο. Τα ψέμματα και η κατάφωρη κοροϊδία που γίνεται αντιληπτή ακόμα κι από ένα παιδί, έκαναν σήμερα το ΣΥΡΙΖΑ του 3-4% να φλερτάρει με αυτοδυναμία. Έχοντας αφομοιώσει μεγάλο μέρος του ΠΑΣΟΚ επίσης, με μεγάλες διαιρέσεις που όσο και να θέλει ο Τσίπρας δυσκολεύεται να ενώσει, εντάσσοντας τους Οικολόγους-Πράσινους και βάζοντας Τρεμόπουλους που ζητούν να ονομαστούν τα Σκόπια Μακεδονία, κάνει τους απογοητευμένους από το Σαμαρά δεξιούς να επανασυσπειρώνονται σε ένα κλίμα παράνοιας και τρομοκρατίας, οδηγώντας ξανά σε δίπολο.

Ο ελληνικός λαός έχει εγκλωβιστεί στη μάχη για επιβίωση μέσα σε ένα σκληρό καθεστώς λιτότητας με πάνω από 6 εκατομμύρια να βρίσκονται κάτω από και στο όριο της φτώχειας, εξαφανίζοντας τον κορμό της οικονομίας, τη μεσαία τάξη. Μέσα σε ένα καταιγισμό παραπληροφόρησης και γκεμπελικής προπαγάνδας, προσπαθεί να παρακολουθήσει μια αλλοπρόσαλλη κατάσταση και να αποφασίσει ποια είναι η καλύτερη επιλογή.

Είναι ανάγκη για μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας που δεν θα επιτρέψει στον ξένο παράγοντα και τους εγχώριους υπαλλήλους του να αρπάζουν τη περιουσία των Ελλήνων αφού έκαναν τα χρέη των Τραπεζών, χρέη των πολιτών. Καταληστεύοντας τους συνταξιούχους, που όπως ήδη ψηφίστηκε, το κράτος εγγυάται μόνο 10ευρώ για κάθε χρόνο εργασίας. Κλείνοντας τις ελληνικές επιχειρήσεις και οδηγώντας τους Έλληνες να αναπτύσσουν επιχειρηματικές δραστηριότητες στα Σκόπια, στη Βουλγαρία και αλλού όπου η φορολογία είναι στο 8-10% όταν εδώ το ΦΠΑ είναι στο 23%, ο φόρος για τις επιχειρήσεις στο 25% και για τα φυσικά πρόσωπα στο 45%, ερημώνοντας τα σύνορα και οδηγώντας τους νέους στη πιο παραγωγική ηλικία στη μετανάστευση και τη χώρα στην υπογεννητικότητα. Τελειώνοντας οριστικά τις παραγωγικές δραστηριότητες όπως η κλωστοϋφαντουργία, η αγροτική παραγωγή, η μεταποίηση. Αφήνοντας τη Πατρίδα ξέφραγο αμπέλι στους λαθρομετανάστες, δύσμοιρους ανθρώπους που όμως είναι πολλοί, έρχονται χωρίς διάθεση να αφομοιωθούν και δυστυχούν κι αυτοί και ο ελληνικός λαός. Απαξίωσε και εξαθλίωσε τις ένοπλες δυνάμεις. Στόχος είναι η ιδιωτική και δημόσια περιουσία που οι χωρίς αναστολές Συγκυβερνώντες οδηγούν τη χώρα. Είναι ανάγκη να υπάρχουν δυνάμεις σταθερότητας που θα πατήσουν φρένο σε αυτή τη συνεχιζόμενη πτώση, ώστε να μπορέσουμε να οδηγηθούμε ενωμένοι στην ανάδειξη υγιών δυνάμεων, χωρίς εξαρτήσεις που βρίσκονται σήμερα εγκλωβισμένες ή στο στόχαστρο και σε προσπάθεια να συνθλιβούν. Είναι ανάγκη ο ελληνικός λαός σε αυτές τις εκλογές να ψηφίσει… έξυπνα.

Μανταλένα Παπαδοπούλου
Διεθνολόγος
Υποψήφια Βουλευτής Ημαθίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες