Πολιτική Τάξη, έχεις... μήνυμα

Το Χωνί της Κυριακής, 27 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Ελληνικός λαός για μία ακόμη φορά μίλησε και καλά θα κάνει η πολιτική τάξη να το ακούσει. το τεράστιο ποσοστό αποχής δείχνει ότι οι Έλληνες, που πληρώνουν τα ελλείμματα αξιοπιστίας αλλά και τα εγκληματικά λάθη των κομμάτων, είναι απογοητευμένοι και γύρισα την πλάτη στο σύνολο της πολιτικής τάξης, την οποία δεν εμπιστέυονται.

Η αποχή δεν δηλώνει τόσο απάθεια ή αδιαφορία αλλά θα πρέπει να αναγνωστωσθεί σαν πολιτική στάση, παρόλο που στην πραγματικότητα δεν εξυπηρετεί το συμφέρον του λαού, αφού επιτρέπει στο 60% να αποφαζίσει για το υπόλοιπο 40% και για την πορεία του συνόλου. Με την ψήφο τους οι Έλληνες έδωσαν την ευκαιρία στην κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου να διαχειρισθεί την κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά το στυγνό εκβιασμό των Βρυξελλών και τη συμφωνία, ώστε να κρατηθεί η Ελλάδα ζωντανή και να φτάσει να μην έχει ανάγκη για νέα δανειακή σύμβαση.

Ξεκάθαρη εντολή

Η εντολή για κάθαρση του πολιτικού συστήματος, για μάχη ενάντια στη διαπλοκή και τη διαφθορά είναι σαφής και οφείλει η νέα κυβέρνηση να κινηθεί εξαιρετικά γρήγορα και με σοβαρότητα. Ο Ελληνικός λαός που έδωσε την εντολή, ψήφισε με μισή καρδιά και περιμένει πράξεις και όχι λόγια. Δεν θα δώσει άλλη ευκαιρία και η υπομονή είναι στα όρια. Απώρετος στόχος είναι η Ελλάδα να προετοιμαστεί ώστε με τη λήξη του προγράμματος να μη χρειασθεί νέα συμφωνία με το δανεικά. Συνυπολογίζοντας την εκφορά πολιτικού λόγου, των ιδεολογικών αναφορών και των θέσεων των δύο κομμάτων, ο ελληνικός λαός ζήτησε από την κυβέρνηση να προσέξει τις βαλλόμενες κοινωνικές τάξεις, οι οποίες υπέφεραν από τα 5 χρόνια λιτότητας αλλά ζήτησε και ισχυρή στάση όσον αφορά τα εθνικά μας ζητήματα και τη διατήρηση της εθνικής μας ταυτότητας. Άλλωστε, αυτό που κρατά ένας έθνος - κράτος ενωμένο και ζωντανό είναι η κοινή ιστορία, τα ήθη και έθιμα, η γλώσσα, η θρησκεία, οι παραδόσεις. Αυτά ακριβώς που επιδιώκει να πλήξει και να ισωπεδώσει η νέα τάξη πραγμάτων που στοχεύει στην ομογενοποίηση των λαών έστε να επιβάλλει μία παγκόσμια κυβέρνηση και ήδη γίνεται λόγος στην Ε.Ε. για μία ευρωπαϊκή κυβέρνηση. Οι ΑΝΕΛ με τη συμμετοχή τους στην κυβέρνηση δεν θα το επιτρέψουν.

toxoni27092015