ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ 105,8FM ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΙΚΟΥΛΑ

«Είμαστε υπέρ των αυστηρών κριτηρίων για τον έλεγχο όλων των πόθεν έσχες και υπέρ της δημοσιοποίησής τους»


Για τις εξελίξεις στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών και την περίπτωση Καλογρίτσα:

Ο Πρόεδρός μας μίλησε από θέση αρχής λέγοντας ότι δεν μπορεί εργολάβοι οι οποίοι έχουν σχέσεις με το δημόσιο να έχουν και κανάλια, αλλά αυτό δεν δηλώνει αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ επί της διαδικασίας. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και ο Σύριζα έχουμε αποδείξει ότι είμαστε υπέρ της διαφάνειας και υπέρ της τάξης σε όλα τα επίπεδα, όπως βεβαίως και στο τηλεοπτικό τοπίο. Σύμφωνα με τη νομική διάσταση, δεν μπορεί εκ προοιμίου να αποκλεισθεί κανείς από τη διαδικασία, γιατί αυτό θα μπορούσε να προσκρούσει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και μετά ο Έλληνας φορολογούμενος να πληρώνει πρόστιμα. Θυμίζω την περίπτωση του βασικού μετόχου. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να ελέγξουμε κάθε περίπτωση, τα πόθεν έσχες και να τηρηθεί μια νόμιμη και διαφανής διαδικασία. Η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί, πέραν του πρώτου ακολουθεί και δεύτερος έλεγχος για όλο το ποσό. Αν έχει γίνει ελλιπής έλεγχος στη πρώτη περίπτωση μένει να φανεί.

Ακολουθήθηκε μια διαδικασία η οποία ψηφίσθηκε στη Βουλή, απόλυτα διαφανής, την οποία νομιμοποίησαν με τη συμμετοχή τους τα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης. Όταν υπάρχουν κατεστημένα συμφέροντα, είναι αναμενόμενο ότι θα υπάρξουν και αντιδράσεις. Είναι και λογικό να διεκδικήσουν τα συμφέροντά τους με κάθε τρόπο που κρίνει ο καθένας σωστό. Τη στιγμή όμως που ο νόμος και οι κανονισμοί δεν λειτούργησαν 27 ολόκληρα χρόνια σε ότι αφορά στο τηλεοπτικό τοπίο, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ συμμετέχοντας σε αυτή την κυβέρνηση δείχνουν συνέπεια σε ένα από τα προτάγματα των εκλογών του Σεπτεμβρίου 2015, σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει να μπει τάξη σε αυτό το κράτος σε όλα τα επίπεδα.

Αν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δικαιωνόμαστε στην περίπτωση Καλογρίτσα μένει να φανεί, ας ολοκληρωθεί πρώτα ο έλεγχος των πόθεν έσχες. Είμαστε υπέρ των αυστηρών κριτηρίων για τον έλεγχο όλων των πόθεν έσχες και υπέρ της δημοσιοποίησής τους.

Είμαστε υπέρ να βγουν στη δημοσιότητα οι εκθέσεις για όλες τις τράπεζες, όχι μόνο για τη Τράπεζα Αττικής.

Για το Ελληνικό και τα προαπαιτούμενα:

Υπήρξε μια συμφωνία από τη κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου και για το Ελληνικό, όπως και για άλλα θέματα, η οποία διορθώθηκε προς το καλύτερο, όσο ήταν αυτό δυνατό, με ρεαλιστικούς όρους.

Οι μέρες που διανύουμε είναι κρίσιμες προχωρώντας προς την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δις, ώστε να μπορέσει να ξεπαγώσει και η συζήτηση για το χρέος με τη δεύτερη αξιολόγηση. Απόλυτα ικανοποιημένοι δεν θα μπορούσαμε να είμαστε με όλη αυτή τη κατάσταση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, αλλά κάνουμε το καλύτερο δυνατόν. Παραλάβαμε τη χώρα σε ένα καθεστώς λιτότητας και μνημονίων και δεσμευτήκαμε τον Σεπτέμβριο του 2015 αναλαμβάνοντας ξανά τη διακυβέρνηση ότι θα διαχειριστούμε αυτή τη κατάσταση με τέτοιο τρόπο ώστε να μπει ένα φρένο στην ύφεση, παράλληλα με μέτρα ανακούφισης των πιο ευπαθών ομάδων.

Δεν μπορεί να περιμένει κανείς σε ενάμιση χρόνο να διορθωθούν όλα τα κακώς κείμενα όλων των προηγούμενων χρόνων. Είμαστε σε μια πορεία, οι εκλογικές διαδικασίες θα αργήσουν ακόμα να έρθουν. Από τις πράξεις και τις κινήσεις αυτής της κυβέρνησης μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι υπάρχει μια πραγματική προσπάθεια να μπει τάξη και να βγούμε από τον κύκλο της ύφεσης. Αυτό γίνεται αντιληπτό σε όσους βλέπουν τα γεγονότα πίσω από τη προπαγάνδα της αντιπολίτευσης που καταστροφολογεί. Οι Κασσάνδρες αυτές υπήρχαν και πριν την πρώτη αξιολόγηση και διαψεύσθηκαν, τώρα για τη δεύτερη αξιολόγηση δίνεται άλλη μια μάχη.